El-trucks erstatter de gamle diesel-trucks hos Danish Agro

Klima | 03-09-2021 |

Som et led i en mere bæredygtig kørsel er grovvareselskabet Danish Agro begyndt at udskifte sine diesel-trucks med el-trucks. De to første er netop leveret og vil den kommende tid blive testet af to af Danish Agros chauffører.

Danish Agros nye el-trucks

Danish Agro udskifter diesel-trucks med el-trucks

Grovvareselskabet Danish Agro leverer hver dag varer til de danske landmænd, hvor en del transporteres i selskabets 21 varetursbiler med tilhørende trucks til aflæsning af varerne fra lastbilen. To af disse kører nu på el.

– Der er en betydelig miljømæssig fordel ved de nye el-trucks, idet de modsat de dieseldrevne trucks ikke udleder CO2. At vi nu investerer i to af disse el-trucks er endnu et lille skridt på vejen mod mere bæredygtig kørsel, fortæller Logistikdirektør i Danish Agro, Jens Toft.

– Der er også fordele for de medarbejdere, der skal betjene de nye el-trucks, da de er yderst lydsvage i forhold til andre trucks. Eftersom el-trucks ikke har en motor, betyder det samtidig færre vibrationer og en mere rolig kørsel for føreren, uddyber Jens Toft som en yderligere fordel ved at investere i de nye trucks.

Danish Agros el-trucks er af mærket MOFFETT fra SAWO A/S, hvor batteriet på en fuld opladning tillader trucken at arbejde i cirka to timer. El-trucks er lige så kraftfulde at arbejde med som de dieseldrevne trucks, og de kan arbejde i al slags vejr og ned til minus 20 grader. Dog er der praktiske hensyn at tage i investeringen af dem:

– De to el-trucks, vi netop har modtaget, er nogle af de første, der er leveret til landet, og vi glæder os til at teste funktionaliteten af dem den kommende tid. Samtidig er der også praktiske hensyn at tage i forhold til for eksempel ladestandere. Vi har en forhåbning om, at det i fremtiden bliver muligt at oplade el-truckene direkte på lastbilen, fortæller Jens Toft.

– Vores chauffører er meget positive over for dette nye tiltag. Nu skal vi teste de nye el-trucks og se hvordan de fungerer i vores arbejde med at læsse varer af til vores kunder i landbruget, og så er håbet, at vi senere kan få leveret el-trucks til vores øvrige varetursbiler, slutter Jens Toft.

For yderligere information, kontakt:

Søren Møgelvang Nielsen
Kommunikationsdirektør
Kommunikation og Marketing
Mail: smn@danishagro.dk
Tlf.: 23 32 82 74

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Transport | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Transport | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Transport | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Transport | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.