Ekstraordinær lang ventetid på byggesager

Byggeri | 09-11-2021 |

Københavns kommune får en ekstraregning på 100 mio. kr. fordi der er ekstraordinær lang ventetid på diverse byggesager.

byggeplads

Håndværkere på byggeplads

Behandlingstiden af byggesager hos Københavns kommune føles i øjeblikket meget lang, men det går desværre også hånd i hånd med, at behandlingstiden ligger på 65 dage ekstra end landsgennemsnittet.

EjendomDanmark har lavet en ny analyse, som belyser at der årligt lyder en ekstraregning på 107 mio. kr. i ejendomsbranchen, fordi der er så lang behandlingstid i hovedstaden:

”Vi er meget langt fra et acceptabelt niveau. Ikke alene går projekter i stå, der er også store omkostninger forbundet med det. 100 millioner kroner er mange penge, der bliver spildt på unødvendigt bureaukrati. Jeg håber, at kommunalpolitikerne i København er klar over, at der fortsat er brug for fokus på at rette op her,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Jannick Nytoft henviser til, at alle de udfordringer der er i forvaltningen skal der sættes ind på at rette op.

”Det er bygninger, der står tomme, boliger, der ikke bygges og byrum, der ikke udvikles. Det rammer os alle, mens virksomhederne kan mærke det på økonomien. Der er altså hårdt brug for smidige sagsgange og en markant hurtigere behandlingstid i København, så byen også i fremtiden er en attraktiv og udviklende storby,” siger Jannick Nytoft.

Dyrt, dyrt, dyrt

EjendomDanmarks analyse har et meget konkret eksempel på en dyr renovering.
En af Københavns kontorejendomme på 4.000 kvm. var i gang med at blive renoveret, og renovering tog meget længere tid end beregnet, så ventetiden kom til at koste virksomheden hele 7,7 mio. kr.
Behandlingen af byggesagen tog 10,5 måned, og selv ibrugtagningstilladelsen tog 7 måneder.

”Ikke alene er halvandet år ekstremt lang tid at vente – det er også mange penge, der bliver spildt. Som samfund kan vi ikke være bekendt at pålægge vores virksomheder så store byrder i sagsbehandlingen,” siger Jannick Nytoft.

Københavns kommune har altså en behandlingstid på 65 dage end resten af landets kommuner.

Kilde: EjendomDanmark

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.