Efterspørgsel på 3D maskinstyring i byggebranchen

Byggeri | 04-03-2022 |

Unicontrol i Odense, der automatiserer i entreprenørbranchen med 3D-maskinstyring, præsterede voldsom vækst i 2021. Omsætningen steg fra godt 8 millioner til over 30 mio. kr. og det sorte tal på bundlinjen voksede fra 2 til 8 mio.kr. Den kun 3 år gamle virksomhed ekspanderede i den grad på verdensmarkedet med en eksportvækst fra en halv million i 2020 til 20 mio. kr. i salg til kunder i udlandet i 2021. Markedsprognoserne for entreprenørmaskiner tegner til en fortsat fremgang i 2022, hvor målet er en omsætning på 73 mio. kr.

Byggeplads maskine

Byggebranchens travlhed skaber stor efterspørgsel på 3D maskinstyring. Digitaliseringen tilbyder en voldsom effektivisering af processerne på byggepladsen, som trækker nogle heftige besparelser med sig for entreprenørerne. Det retfærdiggør en investering i Unicontrols udstyr både ved køb af nye maskiner, men også ved opgradering af den installerede base af maskiner. Derfor oplever Unicontrol markant vækst.

Tallene i Unicontrols netop offentliggjorte årsregnskab for 2021 taler deres eget sprog. Folkene i Unicontrol er på blot tre år lykkedes med at skabe en sund forretning og en ny arbejdsplads med nu 30 nye jobs og snart yderligere 20 stillinger. Opkomlingen har udfordret et konservativt marked ved at udvikle en nem og effektiv 3D maskinstyringsløsning, der gør gravemaskineførere i stand til at arbejde betydeligt mere effektivt. Tidligere fandtes disse løsninger kun til større entreprenørmaskiner; Unicontrol knækkede koden og udviklede en nyskabende teknisk løsning, der er rentabel at installere i alle størrelser og typer maskiner, også mindre gravemaskiner, rendegravere og gummigeder.

Unicontrols bestyrelseformand og investor Thomas Visti, som var en af nøglepersonerne bag to af Danmarks toneangivende robotfirmaer, Universal Robots og Mobile Industrial Robots, er imponeret over teamet og resultaterne i den fynske pionervirksomhed.

Sammenligner man Unicontol med både Universal Robots og MiR, må man sige, at de performer bedre både på top- og bundlinje, end vi gjorde, da vi var på samme stadie som virksomhed. Det er meget stærkt af så en ung virksomhed at levere et så flot overskud, specielt når man tænker på, hvordan der er blevet investeret i produktudvikling, medarbejderstab og etablering i nye markeder.2022 ser allerede nu meget lovende ud, og jeg forventer, at vores forsatte aggressive investering i eksport gør, at vi også kommer i mål med vores ambitiøse forventninger til året. På byggepladserne er der høje krav til tempo, præcision og dokumentation. Den udfordring imødekommer Unicontrol med digitalisering og automatisering af arbejdsgange, siger Thomas Visti, der sammen med en anden kendt robotinvestor, Lasse Kieffer, gik ind i selskabet i sensommeren 2020, hvor selskabet også flyttede ind i virksomhedsfællesskabet Visti Unlimited i Odense. Nu leder selskabet efter eget domicil i samme by, da væksten er ved at sprænge rammerne.

Nem købsbeslutning

Byggebranchens travlhed afspejles på efterspørgslen på 3D maskinstyring. Det konstaterer Unicontrols CEO Niels Bjerregaard.

Digitalisering tilbyder en voldsom effektivisering af processerne på byggepladsen, som trækker nogle heftige besparelser med sig for entreprenørerne. Det retfærdiggør en investering i vores udstyr både ved køb af nye maskiner, men også ved opgradering af den installerede base af maskiner, hvor f.eks. Tyskland repræsenterer et kolossalt penetreringspotentiale. Derfor forventer vi i år mindst at øge vores omsætning til det dobbelte af 2021-salget, siger Niels Bjerregaard.

Som et led i professionaliseringen af organisationen trådte han ind i selskabet i maj 2021, så stifterne Ehsanullah Ekhlas, Zbigniew Niemczyk og Kasper Hartvig Andersen kunne fokusere fuldt ud på udvikling af salget, teknologien og produktionen. Niels Bjerregaard har fokus på at værne om den særlige ånd, der hersker i Unicontrol:

Her er der en drivkraft, energi, humør og en attitude, som gør, at vi ikke dvæler længe ved tingene. Folk får mulighed for at vise, at de kan lægge fra land, fordi der er en klar plan og strategi at navigere efter. Det betyder også, at vi tester ansøgere på, om de kan holde til at komme ud, hvor de ikke kan bunde, fortæller Niels Bjerregaard.

500+ gravemaskiner med dansk innovation

Unicontrol sælger sine løsninger via forhandlere i de enkelte lande, og for at sikre dem og slutbrugerne en nærværende lokal introduktion og support har selskabet nu etableret lokale kontorer på nogle af de største markeder, herunder Polen, Benelux og USA. Siden lanceringen af de første produkter i 2019 er mere end 500 entreprenørmaskiner i mere end 15 lande blevet opgraderet og digitaliseret med Unicontrols teknologi. Herhjemme er blandt andre Per Aarsleff og HM Entreprenør er hyppige kunder hos Unicontrol.

Fakta om Unicontrol3D

  • Der monteres sensorer på skovl, bom og svingarm på gravemaskinen.
  • Kan integreres på alle typer og fabrikater af gravemaskiner.
  • Digitaliserer data, også til kvalitetssikring og dokumentation.
  • Oplæring tager 30 minutter onsite.
  • Det præcise gps-styrede gravearbejde kan udføres uden fysiske tegninger, punktafmærkninger og målepæle.
  • Koster cirka det halve af andre løsninger på markedet.
  • Tjener sig selv hjem på under et år.

Kilde: Unicontrol

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Teknologi | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Teknologi | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Teknologi | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Teknologi | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.