Digitaliseringen i de danske virksomheder ligger lavt sammenlignet med resten af Norden

Teknologi | 29-11-2021 |

En ny undersøgelse blandt over 300 skandinaviske IT-chefer har fundet ud af, at HR-tech i stigende grad er på IT-radaren i 2021, efter pandemien har nærmest tvunget virksomheder til at revidere deres HR-systemer og strategi. I den forrige undersøgelse lå Danmark klart I spidsen, I forhold til adaptationen af et samlet HR-system, men dette år har Norge overtaget føringen.

digitalisering_computer

50% af deltagerne i undersøgelsen fra Norge svarede, at de benyttede et samlet HR-system, sammenlignet med 40% i Danmark og kun 21% i Sverige.

50% af deltagerne i undersøgelsen fra Norge svarede, at de benyttede et samlet HR-system, sammenlignet med 40% i Danmark og kun 21% i Sverige.

Undersøgelserne til The Scandinavian HR-IT Report 2021 er udført af Venezu på vegne af HCM (Human Capital Management) systemleverandør CatalystOne, i samarbejde med Microsoft Norge. Rapporten afslører en række interessante indsigter i IT’s forhold til HR-systemer og teknologi i Danmark, Sverige og Norge, og graden af samarbejde mellem HR og IT.

Norge ser ud til at have taget føringen på en lang række områder som blev undersøgt i rapporten, blandt andet automatisering af medarbejdernes adgangskontrol til IT-systemer. På tværs af regionen som helhed er antallet af virksomheder, der har automatiseret deres adgangskontrol, fordoblet i forhold til 2020. Men de største ændringer blev rapporteret af norske virksomheder, hvor automatisering af adgangskontrol steg fra omkring 10 % i 2020 til 26 % i 2021. Hvilket ligger på 14% i Danmark.

Med 77 % er norske IT-chefer også mest tilfredse med, hvordan nuværende systemer og processer fungerer, sammenlignet med 60 % af danske og 46 % af svenske IT-chefer, der har det på samme måde.

Den måde, vi kommunikerer og samarbejder på, har ændret sig dramatisk gennem pandemien. Øget brug af hjemmekontorer og fleksibelt arbejde har fremskyndet digitalisering og automatisering for at imødekomme de skiftende behov.

HR-funktionen er i høj grad nøglen til at drive denne transformation. For at lykkes med denne transformation skal HR arbejde tæt sammen med IT, da HR-teknologien spiller en stadig vigtigere rolle.

Rapporten fremhæver flere positive ændringer, samt nogle uudnyttede muligheder, i samarbejdet mellem HR og IT. En række ændringer var allerede i gang, men pandemien og nye måder at arbejde på i løbet af det sidste halvandet år har uden tvivl fremskyndet processen.

Eksempelvis er antallet af respondenter, der fortæller at deres virksomhed har en klar HR-IT-strategi, steget på tværs af regionen sammenlignet med sidste år.

Behovet for at integrere systemer er også blevet rangeret højere i forhold til sidste år, formentlig som følge af, at arbejdet nu i højere grad udføres af teams spredt ud over forskellige lokationer, men som stadig har behov for tilgang til opdaterede medarbejderdata på tværs af systemer.

Mens HR-afdelingen stadig er den mest populære ejer af HR-stamdata, kom IT-afdelingen på en fin andenplads i år. Dette sammenlignet med en fjerdeplads i 2020 fordelt på løn- og økonomiafdeling. Dette indikerer også et tættere samarbejde mellem HR og IT inden for kontrol og vedligeholdelse af HR-stamdata.

Dagens HR-udvikling og tendenser understreger behovet for IT som strategisk partner for HR. Fjernarbejde ser ud til at forblive en langt mere almindelig arbejdsform efter pandemien, hvilket vil øge behovet for sikre og stabile digitale processer, der ikke kun opfylder virksomhedens behov i dag, men som vil være med til at opbygge, udvikle og fastholde den rette arbejdsstyrke til fremtiden.

Dette er andet år CatalystOne udgiver rapporten, som har til formål at identificere styrker og svagheder i forholdet mellem HR og IT, samt demonstrere vigtigheden af dette samarbejde inden for HR-tech og fremhæve potentialet for forbedringer.

Kilde: Catalystone

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Teknologi | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.