Det skal være lettere for håndværkere at bygge bæredygtigt

Byggeri | 11-10-2021 |

Den landsdækkende byggemarkedskæde STARK og den grønne byggeevent Building Green går sammen om et nyt område i Forum på Building Green den 3.-4. november. Her vil de sætte fokus på bæredygtighed i praksis for håndværkere og SMV’er gennem rådgivning, konkret viden og netværk.

STARK og Building Green i samarbejdeDet nye samarbejde udspringer af et fælles ønske om at rykke hele byggebranchen i en mere grøn retning. De små og mellemstore håndværkervirksomheder står for den største andel af byggeriet i Danmark. Dermed har de altafgørende indflydelse på, hvor hurtigt vi rykker byggeriet i en bæredygtig retning, men ifølge STARK mangler mange af dem viden:

“Fra STARKs årlige Bæredygtighedsundersøgelse ved vi, at mere end halvdelen af alle håndværkere ser positivt på at gøre byggeriet mere bæredygtigt. Hver tredje håndværker forventer også, at de kommer til at bygge mere bæredygtigt fremover. Men mange af dem savner viden og rådgivning, og det er præcis det, vi skal hjælpe dem med”, udtaler Britta Korre Stenholt, administrerende direktør i STARK Danmark A/S.

Det skal være lettere for håndværkere at bygge bæredygtigt.

Som Danmarks største leverandør og distributør af byggematerialer er STARK helt tæt på de håndværkere, der skal omsætte nogle ofte lidt luftige bæredygtige visioner og målsætninger til konkret byggeri. Derfor er samarbejdet med Building Green en måde at hjælpe med at gøre bæredygtigt byggeri til en naturlig del af fremtidens håndværk:

“Vi skal gøre det lettere for håndværkerne at bygge bæredygtigt ved at tilbyde dem et stort udvalg af bæredygtige materialer, kompetent rådgivning og let tilgængelig dokumentation. Det behøver ikke være svært; allerede i dag handler det meget om at bruge de gode løsninger, der allerede findes. Gennem samarbejdet med Building Green kan vi forhåbentlig øge interessen for bæredygtigt byggeri blandt håndværkerne og fungere som bindeled mellem dem, der fremstiller byggematerialer, og dem, der udfører byggeriet”, fortæller Britta Korre Stenholt.

Området hedder Bæredygtighed i praksis, og det vil gøre det nemt for SMV’er og håndværkere at få praktisk viden med hjem fra Building Green. Over de to dage byder området på rådgivning, viden fra områdets scene, gode eksempler og succeshistorier og ikke mindst mulighed for dialog og netværk mellem håndværkere, arkitekter og ingeniører.

SMV’er som en del af temaet

At flytte byggeriet i en mere bæredygtig retning kræver, at vi får hele værdikæden med. Derfor har SMV’er også fået en større rolle på resten af programmet på Building Green, og på Main Stage kan de besøgende blandt andet høre en debat om hvordan kan SMV’er spille en grøn nøglerolle i byggebranchen.

Building Green ser frem til samarbejdet med STARK og glæder sig til at invitere flere håndværkere indenfor:

“Med Building Green er det vores mål at samle hele branchen om vidensdeling og de vigtige diskussioner på tværs af værdikæden, men vi har ikke haft godt nok fat i SMV’erne, og det gør vi noget ved nu! STARK har fingeren på pulsen i forhold til SMV’er og håndværkerne, og sammen kan vi forhåbentlig rykke på den bæredygtige dagsorden. Vi gør ikke hele byggebranchen bæredygtig på to dage i Forum, men forhåbentlig kan vi skubbe branchen små skridt i en grønnere retning, så vi hele tiden rykker os lidt tættere på”, afslutter Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

Området Bæredygtighed i praksis kan opleves på Building Green København i Forum den 3.-4. november.

Fakta om Building Green København 2021

  • Building Green afholdes i Forum, Julius Thomsens Plads, 1, 1925 Frederiksberg C, den 3. og 4. november 2021
  • Se programmet her: https://buildinggreen.eu/cph/program/
  • Læs mere her: https://buildinggreen.eu/cph/
  • Gratis registrering og tilmelding her: https://buildinggreen.eu/cph/tilmelding2021/

STARK er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer med 82 forretninger i Danmark og Grønland. STARK tilbyder en lang række services til både entreprenører og professionelle håndværkere. Virksomheden beskæftiger ca. 2.500 medarbejdere og er en del af STARK Group, der er en førende leverandør af byggematerialer, service og rådgivning i Nordeuropa.

Kilde: STARK

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.