Dansk sensorløsning bidrager til certificering af bæredygtige bygninger

Byggeri | 22-10-2021 |

Den danske startup virksomhed, Woodsense, har netop modtaget en dokumentationsrapport fra Rambøll, som beskriver, hvordan deres sensorløsning bistår byggeprojekter i at opnå den internationalt anerkendte DGNB-bæredygtighedscertificering. En certificering der skal være med til at fremtidssikre bygninger, og fungerer som et kvalitetsstempel for bæredygtigt byggeri.

woodsense beskåret

Sensorer fra Woodsense

Certificering skal fremme den grønne omstilling

Byggebranchen står for hele 30 pct. af Danmarks samlede CO2-udledning. Der er derfor et stort potentiale for, at branchen kan bidrage til at nå regeringens klimamål om en 70 pct. reduktion af landets samlede CO2-udledning i 2030.

Den bæredygtige certificering DGNB kan her bane vejen for fremtidens bæredygtigt byggeri ved at sikre et fokus på klimapåvirkning og bæredygtighed gennem hele byggeprojektet, være medvirkende til at nedsætte CO2-udledning, og styrke bæredygtighed i branchen.

Certificeringen, som bygger på FN’s definition af bæredygtighed, evaluerer et byggeri ud fra en række udvalgte hovedområder. Da certificeringen udarbejdes af en uvildig tredjepart, fungerer den som et kvalitetsstempel af byggeriets bæredygtighed.

Dokumentation og monitorering er nøgleord for bæredygtigt byggeri

Den danske proptech startup, Woodsense, har udviklet en sensorløsning, der kan forebygge skader i træ og dermed sænke byggeriets ressourcespild.

Woodsense blev grundlagt i 2019 af Jeppe Rasmussen med et ønske om at sikre kvaliteten af fremtidens træbyggeri og fremme anvendelsen af træ og den grønne omstilling i byggebranchen.

Bæredygtighed er stadig formålet med alt, der laves i virksomheden, som i den forbindelse har fået udarbejdet en dokumentationsrapport af Rambøll, der beskriver, hvordan sensorløsningen bidrager til at opnå en bæredygtighedscertificering hos DGNB:

– Dokumentation og monitorering er vejen frem, når branchen skal lære at bygge på nye måder og når usikkerheder skal elimineres. Der er en del usikkerhed og tøven omkring træbyggeri i Danmark, hvilket kan stå i vejen for de klimamæssige fordele ved træbyggeri. Derfor mener jeg, at Woodsenses produkt og service til fugtmåling i træbyggeri kan spille en vigtig og understøttende rolle i omstillingen af byggebranchen, forklarer Kirsten Lynge, Bæredygtighedsingeniør hos Rambøll.

Sensorløsning bidrager til alle byggeriets faser

Sensorløsningen fra Woodsense anvendes først og fremmest til fugtmonitorering og dokumentation for kvalitetssikring. Sensorerne kan integreres i hele byggeprojektet fra opbevaring ved fabrikant, på byggeplads og under opførelse. Den konstante monitorering og de automatiske advarsler gør det lettere at udføre en effektiv fugtstrategi med dokumentation for korrekt fugthåndtering gennem hele byggeprojektet:

– Hver gang vores sensorer detekterer en skade, spares miljøet for unødvendigt ressourceforbrug, forklarer direktør og founder af Woodsense, Jeppe Rasmussen, som glæder sig over, den nyligt erhvervede dokumentation:

– Bæredygtighed spiller en stor rolle for Woodsense, og derfor har det været vigtigt for os at modtage dokumentation for, hvordan vores løsning bidrager til at fremme et mere bæredygtigt byggeri.

Foruden at give point i den normale DGNB-manual, udmærker sensorløsningen sig ved også at hjælpe i driftsfasen, når bygningen tages i brug. Her påvirker sensoren kriterier i forbindelse med driftsomkostninger, risikostyring og langsigtet aktivværdi samt indkøb og drift.

Løsningen bidrager desuden positivt til at opnå den eftertragtede hjerte bonusordning gennem sit fokus på forebyggelse af skimmel, som er en udbredt årsag til usunde bygninger, samt til mange af kriteriernes innovations bonuspoint, som er tilføjet den seneste version af DGNB-manualen med henblik på at øge brugen af innovative løsninger til at nå bæredygtighedsmålsætningerne.

Info:

–          Virksomheden Woodsense er grundlagt af Jeppe Rasmussen, Mathias Schmidt, Thijs Van Tilburg og Lasse Regin Nielsen.

–          Woodsense fik i februar 2021 en samlet investering på 1,1 mio. kr. fra 12 investorer fra Keystones.

–          Woodsense modtog i marts 2021 produktverificering af deres sensorløsning fra Teknologisk Institut.

–          Woodsense blev i juni 2021 udvalgt blandt 10 finalister til tredje og sidste del af det danske accelerator-program Urbantech.

–          Bag DGNB står Green Building Council, som både certificerer bæredygtigt byggeri og uddanner konsulenter og auditører i certificeringsstandarden.

–          DGNB vurderer et byggeri ud fra følgende seks hovedområder: Miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, process kvalitet, og områdekvalitet.

–          Info om Woodsense: www.woodsense.dk

–          Info om DGNB: www.dk-gbc.dk

Pressekontakt

Laura Vestergaard Kellgren
laura@woodsense.dk
+45 23 67 83 20

Kilde: Woodesense

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.