Danmark drukner i affald, mange producenter har det siddende på deres samvittighed

Klima | 25-10-2021 |

Identifikationen af de 10 producenter, hvor man fandt deres plastikaffald oftest i den danske natur er nu kommet frem. Frivillige har hjulpet organisationen Plastic Change, med at foretage det man kan kalde for et Producent Tjek.

Plastic change beskåret

Affald der boomer rundt i det danske land

En top 10 placering plejer at være noget man ønsker at stræbe sig efter, og samtidig være stolt af komme iblandt. Det er dog ikke tilfældet, når vi snakker om at være blandt Danmarks mest forurenende virksomheder.

Producent Tjekket afslører de producenter og varemærker der ligger i den danske natur og forurener. I forbindelse med årets World Cleanup dag, der løb af stablen den 18. september 2021, kunne man udarbejde tjekket. Byerne Jyllinge, Aarhus og København var blandt de ni udtaget lokationer for undersøgelsen.

Den internationale miljøbevægelse  Break Free From Plastic står bag det gloable producent Tjek. Man basere rapporterne udfra alle de 11.000 frivillige mennesker, som 440 undersøgelser i 45 lande på tværs af seks kontinenter.

”Ansvaret for plastikforureningen kan ikke blot placeres på individet eller lokalsamfund, hvilket ofte er tilfældet. Særligt ikke når disse produkter og emballager ikke har været ordentligt gennemtænkt til at begynde med. I den cirkulære økonomi, som vi er i gang med at omstille til, følger ansvaret nemlig hele vejen rundt i det cirkulære system” udtaler Anne Aittomaki, strategisk direktør i Plastic Change.

Det er andet år i træk, at undersøgelsen finder sted i Danmark, og der er både gengangere og et par nye navne på listen:

Top 10 plastikforurenere i Danmark 2021

 1. British American Tobacco
 2. Royal Unibrew A/S
 3. Carlsberg Group
 4. Mondelez International
 5. Philip Morris International
 6. Mars, Incorporated
 7. McDonald’s
 8. Reynolds American
 9. Reitan Group
 10. Ferrero Group

Det er fjerde år i træk, at undersøgelsen finder sted internationalt:

Top 10 plastikforurenere globalt 2021

 1. Coca Cola Company
 2. Pepsico
 3. Unilever
 4. Nestlé
 5. Proctor & Gamble
 6. Mondelez International
 7. Philip Morris International
 8. Danone
 9. Mars Inc
 10. Colgate Palmolive

Kilde: Plastic Change

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Emballage | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Emballage | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Emballage | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Emballage | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.