Cyberkriminalitet har nået rekordhøje bekymringer blandt virksomheder

Teknologi | 23-11-2021 |

Vi ved alle sammen godt, at cyberkriminalitet er en stor frygt blandt mange virksomheder, og det viser sig faktisk at 8 ud af 10 virksomheder ser cyberkriminalitet som den største trussel.

Danske virksomheders bekymringer omkring organiserede kriminelle er helt oppe på 78% i her i år 2021, hvor den derimod sidste år lå på 72%, og årene før på 55% viser PwC survey.

“Trusselsbilledet er steget, i takt med at der er kommet flere og flere eksempler på, at virksomheder bliver ramt af avancerede cyberangreb fra organiserede hackergrupper. Vi oplever desuden, at de cyberkriminelle konstant udvikler sig og hele tiden tager nye angrebsmetoder i brug,” fortæller Mads Nørgaard Madsen, partner og ekspert i cybersikkerhed hos PwC. Han uddyber:

“I dag ser vi, at de kriminelle hackere ikke alene udfører ‘klassiske’ ransomwareangreb med kryptering af virksomhedens data, men også er begyndt at stjæle data, hvorefter de truer virksomheden yderligere med at lække de stjålne følsomme oplysninger, såfremt en løsesum ikke bliver betalt.”

Der er heldigvis sket en positiv udvikling når man kigger på ansattes/insiders ubevidste handlinger, som er faldet med hele 9 procentpoint fra 2020 til 2021. Det er virkelig positvt, og en del virksomheder kørerogså med awarness-træning som en investeringsmæssig topprioritet.

“Stadig flere virksomheder træner deres medarbejdere for at undgå cyberangreb. Truslen fra ansattes/insideres ubevidste handlinger er dog stadig reel, da PwC’s Cybercrime Survey igen i år viser, at virksomhederne i høj grad bliver udsat for phishingangreb,” fortæller Mads Nørgaard Madsen.

Phishing

I følge Cybercrimes survey, så viser det også at phishing angreben dog stadigvæk er den type der har den alle højeste angrebsmetode. 78% af alle dem har været udsat for et cyber angreb, har været offer for Phishing indenfor for de seneste 12 måneder.

“De cyberkriminelle benytter sig af stadigt mere avancerede phishingangreb, hvor man forsøger at udnytte den travle medarbejder, der ubevidst kan komme til at trykke på et forkert link eller på anden vis lukke en hacker ind i virksomhedens it-systemer. Derfor er det vigtigt, at man som virksomhed løbende træner sine medarbejdere i at være opmærksomme på den risiko, disse angreb udgør,” fortæller Mads Nørgaard Madsen.

Cybersikkerhed

Mads Nørgaard Madsen, partner og ekspert i cybersikkerhed hos PwC

Kilde: PwC

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Elektronik | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.