COP26: Klimaet lader ikke vente på sig, vi skal handle nu!

Klima | 30-10-2021 |

Søndag den 31/10-2021 vil stats- og regeringschefer sidde ved klimakonferencen, COP26 i Glasgow.
Tiden er inde til at de skal komme med de løsninger, og give de mest ambitiøse løfter som der absolut skal handles på. Klimaet kan ikke vente, og det gør det heller ikke, der skal handles hurtigt!

DI

På COP26 deltager der mange virksomheder, som hver især har deres bud og løsning på, hvordan hele klimaaftrykket kan lettes og blive en realitet i erhvervslivet. Blandt de man virksomheder deltager DI som har konkrete klimaløsninger de vil vise frem, og som er organiseret af State Of Green.

– Vi er på den anden side af smarte overskrifter og fraser nu. Ingen er længere i tvivl om, hvad opgaven er. Nu handler det om, hvor hurtigt vi kan få omstillingen til at ske. Vi tager til Skotland for at vise, hvad der skal til og fortælle politikerne, at tempoet skal op, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

– Vedvarende energi er i dag billigere end fossil energi. Investeringer i energieffektivitet er tjent hjem på få år, og vi er godt i gang med at begynde produktionen af fremtidens bæredygtige brændstoffer – også kaldet Power-to-X. Det, vi globalt set savner, er politisk vilje og handling, siger han.

For seks år blev der fremlagt en masse løsninger fra landene, da Paris-aftale blev indgået. Det viser sig desværre at selvom alle landene overholder de aftaler, der for seks år siden blev levet, så ville det ikke være nok til at vi kan holde os unde 1,5 – 2,0 grader.

Der skal derfor gøres noget nu, og DI står fast på at en opfordring til at sætte stort fokus på landenes konkret reduktioner skal opprioriteres. Det står heldigvis godt til i Danmark og i EU, mener DI.

– EU er klart den mest klimaambitiøse region i verden. Og Danmark er et af de mest ambitiøse lande i EU. Vi kommer med et budskab om, at det er muligt at være grøn og velstående på samme tid. Det er et budskab, der virker, siger Lars Sandahl Sørensen.

– EU og Danmark skal hjælpe andre mindre velbeslåede lande til at finde den rette vej med de ressourcer, der er til rådighed. Det handler klimalederskabet også om, understreger Lars Sandahl Sørensen.

I dag er der mange danske virksomheder som har omstillet sig, og producerer mange af de teknologiske løsninger, det blandt andet kræver at gå ind i en grøn omstilling. Produktionen dækker bredt, og der er tale om alt lige fra vedvarende energi til byggematerialer der er energieffektive.

Det går den rigtige vej med den grønne omstilling, og næste skridt er er at omdanne bæredygtige brændstoffer, sådan så de kan bruges i fly, skibe og lastbiler.

– Løsningerne er klar, men det kræver meget store investeringer. Mange steder i verden er man knap nok begyndt på at energieffektivisere virksomheder og boliger. Og dertil kommer investeringerne i vedvarende energi, når man udfaser kulkraftværker og anden fossil energi. Det er områder, hvor danske virksomheder kan hjælpe, siger Lars Sandahl Sørensen.

Uoprettelige forandringer kan blive virkeligheden, hvis ikke indsatsen overfor klimaproblemerne bliver rettet ind, mener den administrerende direktør for DI. Den danske bliver opfordret til at være klare i mælet til klimakonferencen.

– Det her handler om vores børn og de kommende generationers livsvilkår. Vi må se i øjnene, at det tager lang tid at ændre udviklingen. Men udfordringen er, at vi ikke har ret lang tid. Derfor er det nu, der skal leveres, og ikke til næste år, siger Lars Sandahl Sørensen.

Kilde: Dansk industri

 

 

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.