Bygningspuljen er lukket

Byggeri | 30-03-2022 |

Energistyrelsen har lukket Bygningspuljen, efter der er modtaget ansøgninger for de 300 mio. kr., der var afsat i denne runde. Danskerne har særligt vist stor interesse for at udskifte deres naturgasfyr gennem tilskud til varmepumpe. Puljen åbner igen i andet halvår af 2022.

Der er stadig stor interesse for at få tilskud til boligforbedringer, der sparer energi. På ca. to uger blev der søgt tilskud for mere end de 300 mio. kr., der var afsat til denne runde af Bygningspuljen. Derfor har Energistyrelsen nu lukket for ansøgninger.

Det er vældig positivt, at der er så stor interesse fra danskerne for at energiforbedre. Det er vigtigt for den grønne omstilling, men i en tid med høje energipriser er det også en god løsning for danskernes fremtidige pengepung.

Mindst 80 procent af puljens midler var i denne runde øremærket til konvertering til varmepumper efter politisk ønske. Baggrunden for den ændrede øremærkning er afspejlet i ansøgningerne til denne runde, hvor der særligt ses en stor interesse for at udskifte naturgasfyr med en varmepumpe.

Andre tilskudsmuligheder

De boligejere, der ikke nåede at søge i denne runde, behøver dog ikke opgive håbet – de kan nemlig søge igen, når puljen åbner næste gang.

Boligejere kan også benytte andre fordelagtige ordninger og undersøge, om der er fjernvarme på vej i deres område. Hvis fjernvarme ikke er en mulighed i området, og man ønsker at skifte til varmepumpe, kan man allerede nu få en på abonnement med støtte.

Bygningspuljen forventes at åbne for tilskud igen i andet halvår af 2022.

Det er også stadig muligt at benytte håndværkerfradraget, der giver mulighed for at trække arbejdsløn til energiforbedringer af boligen fra i skat. Men det er sidste chance, for det bliver afskaffet den 1. april i år.

Hav tålmodighed for den videre proces

I Energistyrelsen er arbejdet med at behandle de modtagne ansøgninger til Bygningspuljen allerede i gang. Forventningen er, at langt de fleste ansøgere får tilskud til deres projekter.

Ansøgerne får svar hurtigst muligt, men det er en god ide at væbne sig med tålmodighed.

Energistyrelsen har modtaget over 16.000 ansøgninger, og alle de ansøgninger tager noget tid at behandle. Men det bliver gjort så hurtigt som muligt, og vi åbner ansøgningerne i den rækkefølge, de er modtaget. For at vi kan bruge kræfterne mest effektivt, opfordrer vi ansøgere til at minimere antallet af henvendelser.

Fakta om Bygningspuljen

Bygningspuljen udspringer af Energiaftalen 2018, og den skal medvirke til at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger ved at give tilskud til boligforbedringer.
Bygningspuljen har siden den første runde i 2020 givet tilsagn om tilskud til over 26.000 boligejere.
I denne runde er der modtaget over 16.000 ansøgninger, der nu skal behandles. Det forventes, at langt de fleste ansøgere kan få tilskud.

Kilde: Energistyrelsen

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Installationer | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Installationer | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Installationer | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.