Byggeplads reducerer CO2-udledning med 85 procent

Byggeri | 18-08-2021 |

Byggeplads for en ny daginstitution i Vanløse indgår som pilotprojekt til fremmelse af bæredygtigt byggeri i Københavns Kommune.

Daginstitutionen MUNDIByggepladsen indgår som pilotprojekt i Københavns Kommunes arbejde med bæredygtighed. For at nedbringe CO2-udledningen på byggepladsen, anvendes der bl.a. fossil- og emissionsfrie arbejdsmaskiner. Flere af arbejdsmaskinerne  kører på el, og udleder derfor ikke CO2 direkte. Andre maskiner kører på biodiesel, hvilket har reduceret CO2-udledningen med 85 procent.

Københavns Kommune har afsat 200.000 kr. til at prioritere de nye, CO2-besparende tiltag på byggepladsen.

Byggeri København bygger for ca. tre mia. kr. hvert år, og omlægning til mere bæredygtigt byggeri har derfor et kæmpe klimapotentiale.

Overborgmester Lars Weiss (S) glæder sig over, at et nyt børnehus er på vej, og at byggeprocessen samtidig er miljøvenlig:

”Jeg glæder mig til at se huset tage form. Og så er det fantastisk, at byggepladsen arbejder med klimavenlige arbejdsmaskiner, så CO2-udledningen er kraftigt reduceret. Det er godt for den grønne omstilling i byggeriet, godt for københavnerne og betyder mere ren luft og mindre støj i byen”.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) er enig: 

”Fra mig skal lyde et stort tillykke til de børn, forældre og medarbejdere, der snart kan tage den nye daginstitution i brug. Det bliver så godt. Som børne- og ungdomsborgmester er jeg meget glad for, at man går nye klimavenlige veje i byggeriet. Det er vigtigt – ikke mindst af hensyn til byens yngste – at vi tænker i bæredygtige løsninger.”

Kilde: Københavns Kommune

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Transport | 18-08-2021 |

Danmarks CO2-udledning fra personbiler har været nogenlunde konstant gennem det seneste årti. Dette til trods for en stadigt voksende bilpark, hvor elbiler fortsat ikke fylder

Klima

Energi | 17-08-2021 |

I 2022 slår Det Internationale Energiagentur (IEA) for syvende gang dørene op til international konference om energieffektivisering – og denne gang bliver det i Sønderborg,

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.