Byggefag skaber større optag på bygge- og anlægsuddannelser

Byggeri | 10-02-2022 |

Den storkøbenhavnske uddannelsesinstitution NEXT Uddannelse København melder igen i år om et stort optag på skolens bygge- og anlægsuddannelser.

elever

Elever på skolen

En ny årgang af eud- og eux-elever er begyndt på NEXT Uddannelse Københavns mange erhvervsuddannelser i Storkøbenhavn, og især inden for skolens bygge- og anlægsuddannelser er tilgangen igen i år stor.

507 elever er begyndt på en bygge- og anlægsuddannelse, mens der samlet set er begyndt 1.085 nye elever på NEXTs over 40 erhvervsuddannelser i slutningen af januar 2022.

Murer og tømrer er flagskibe

Det er især de traditionelle håndværks- og byggefag som murer, tømrer og bygningssnedker, der tiltrækker de nye elever. De tre uddannelser står nemlig tilsammen for cirka en tredjedel af elevoptaget i januar 2022.

Flere kan også se fordelene ved en eux-tømreruddannelse, der kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag, så man både bliver faglært og får studentereksamen. Her er tilgangen af elever steget med 65 procent siden sidste år.

Det glæder adm. direktør for NEXT, Ole Heinager, at mange har fået øjnene op for byggefagene.

”Det er fantastisk, at mange ønsker at uddanne sig inden for netop denne branche, hvor der er virkelige gode job- og karrieremuligheder. Det viser, at det er attraktivt for unge og voksne at vælge en faglært karrierevej, hvor man hurtigt kan få fodfæste på arbejdsmarkedet og tjene sin egen løn og tilbydes fastansættelse,” siger Ole Heinager.

Samarbejde om at uddanne faglærte

Frygten for coronapandemiens negative konsekvenser for økonomien og arbejdsmarkedet er blevet gjort til skamme, og særligt bygge- og anlægsbranchen skriger på arbejdskraft. Derfor skal arbejdsmarked og uddannelsesinstitutionerne også samarbejde endnu mere om at sikre faglært arbejdskraft, mener Ole Heinager.

“Som uddannelsesinstitution ser vi det som et stort ansvar at uddanne dygtige faglærte og sikre, at de danske bygge- og anlægsvirksomheder kan få den kvalificerede arbejdskraft, de efterspørger. Men det er også et samarbejde, som kræver, at flere virksomheder tager del i opgaven og tilbyder elever lærepladser,” afslutter han.

Fakta

NEXT Uddannelse København udbyder erhvervsuddannelser i hele Storkøbenhavn. Ud over uddannelserne rettet mod bygge- og anlægsbranchen har skolen også uddannelser inden for industri, business, skønhed og sundhed samt medie og design. Derudover har NEXT seks erhvervsgymnasier og udbyder alle fire gymnasieuddannelser samt eux og 10. klasser.

Optag på bygge- og anlægsuddannelserne

Brolægger/Struktør: 27

Boligmontering: 13

Bygningssnedker: 85

Murer: 78

Møbelsnedker og orgelbygger: 19

Træfagenes byggeuddannelse/ Tømrer: 192

Eux Bygningssnedker: 7

Eux Møbelsnedker og orgelbygger: 2

Eux Tømrer: 84

I alt: 507

 

Kilde: NEXT

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Byggeri

Byggeri | 01-07-2022 |

Fremtidssikr dit hjem med en varmepumpe Den grønne omstilling har i den grad vundet indpas i de danske hjem – og med god grund. Der […]

Byggeri

Byggeri | 02-06-2022 |

Stor besparelse på varmeregningen med en væghængt HPI-varmepumpe fra HS Tarm. Der kan være mange penge at spare ved at udskifte den gamle gaskedel med […]

Byggeri

Byggeri | 12-05-2022 |

Bostedet I Slangerup har 4-5 faste beboere og i skiftehold ca. 40 ansatte hele døgnet på 634 m². De valgte at skifte deres gamle Baxi […]

Byggeri

Byggeri | 03-05-2022 |

I vores nye animationsfilm kan du få svaret på, om jordvarme er en god løsning for dig. Jordvarme er en af de mest effektive, økonomiske […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.