Brugte kvalitetslaptops er i høj kurs hos virksomheder

Klima | 07-09-2021 |

Forbrugere og virksomheder river brugte kvalitetslaptops ned fra hylderne i en sådan hast, at det er svært at følge med efterspørgslen. Nu giver nye genbrugstiltag håb om, at flere kasserede laptops kan tages ud af affaldsstrømmen og genbruges for at stimulere den store efterspørgsel.

laptops

Efterspørgslen på brugte kvalitetslaptops er mere end fordoblet i løbet af de godt tre år, hvor Michael Hessellund fra El Recycling har istandsat og videresolgt kasserede latops til virksomheder og forbrugere.

Efterspørgslen på brugte kvalitetslaptops er mere end fordoblet i løbet af de godt tre år, hvor Michael Hessellund har arbejdet med at istandsætte og videresælge kasserede latops til både virksomheder og private forbrugere. Han er direktør i virksomhed Elrecycling i Randers, som finder, istandsætter, videresælger og eksporterer brugte IT- og teleprodukter.

”Vores webshop er nærmest tom for produkter. Alt, hvad vi henter ind lige nu, er forudbestilt af virksomheder eller forbrugere. Vi har simpelthen ikke varer nok .Jeg har lige måttet sige nej til at levere 400 brugte Lenovo computere til en stor virksomhed herhjemme,” siger Michael Hesselund.

Virksomhederne ringer ofte direkte til Elrecycling og bestiller de produkter, som de ønsker. Så produkterne når sjældent webshoppens hylder, før de er ude af døren igen.

Hvad er så årsagen til den stærkt stigende efterspørgsel på det brugte IT-udstyr?

Ifølge den erfarne jyske genbrugsaktør skal vi finde grundene flere steder.

Vil være miljøansvarlige

”Både private og virksomheder køber brugte computere, fordi de gerne vil være miljøansvarlige og støtte op om den cirkulære økonomi og den grønne omstilling. På et mere lavpraktisk niveau handler det om, at køberne får et kvalitetsprodukt med funktionsgaranti. Dyre mærkevarer i en høj kvalitet til en lav pris. Du kan sammenligne det med at købe topmodellen fra et bilmærke til en pris, hvor vi alle kan være med”, siger Michael Hesselund, som også eksporterer mange brugte IT- og teleprodukter udlandet.

På grund af den stærkt stigende efterspørgsel har Elrecycling svært ved at følge med. Virksomheden køber det brugte IT og teleudstyr ud af affaldsstrømmen, sætter det i stand og bringer det tilbage på markedet herhjemme eller i udlandet. Nu kommer imidlertid et nyt genbrugstiltag Elrecycling og andre virksomheder i samme branche til hjælp.

Danmarks største kollektivordning, Elretur, etablerer fra 2022 to nye såkaldte ”First Treatment” anlæg til genbrugsbranchen. Anlæggene skal have fokus på at identificere og udsortere langt flere kasserede el-artikler, som kan repareres, tages ud af affaldsstrømmen og sendes tilbage på markedet.

”Det er et virkelig spændende innovativt tiltag, og vi forventer, at anlæggene vil gøre det væsentligt lettere for os at finde de kvalitetsprodukter, som forbrugere og virksomheder efterspørger”, vurderer Michael Hessellund.

Krav til sletning

Adm. direktør i Elretur, Morten Harboe-Jepsen, er enig.

”De to nye First Treatment anlæg kommer til at sætte nye europæiske standarder for effektivt at udsortere produkter, som vi kan forberede til genbrug. Med anlæggene vil vi umiddelbart syvdoble antallet af kasserede el-artikler, som kan forberedes til genbrug”, forklarer Morten Harboe-Jepsen.

En anden årsag til knapheden af brugte kvalitetslaptops er, at forbrugere og virksomheder ikke afleverer alle de brugte produkter til genbrug, når de har tjent deres formål. Mange er nervøse for, om datatyve kan genskabe harddiskene på de brugte computere og stjæle personoplysninger og andre værdifulde data.

Men det skal man ifølge genbrugsaktøren Elrecycling ikke være nervøs for.

”Alle genbrugsaktører skal følge Datatilsynets regler om sletning af harddiske. Oveni de regler kræver Elretur endvidere, at vi følger ISO 27001-standardens krav til sletning. Det betyder rent praktisk, at vi sletter harddiskene ikke en, men tre gange og med tre forskellige procedurer. Det arbejde tager i gennemsnit seks timer per harddisk. Så vi er helt sikre på, at harddisken aldrig bliver genskabt”, forklarer Michael Hessellund.

De mest efterspurgte brugte laptops er ifølge Elrecycling Lenovo, Dell og HP.

Pressekontakt

Morten Ravn
Kommunikationsansvarlig
mr@elretur.dk
+45 4068 6901

Morten Ravn
Kommunikationsansvarlig
mr@elretur.dk
+45 4068 6901

Kilde: Elretur

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.