Bæredygtigt emballage til stål- og metalplader

Klima | 02-12-2021 |

Plastark, som Lemvigh-Müller bruger til at beskytte stål- og metalplader mod skader på vej ud til kunderne, fremstilles nu med en høj andel af genbrugsmateriale.

Plastark med en høj andel af genbrugsmateriale bruges til at beskytte stål- og metalplader på vej ud til stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müllers kunder. Frank Bonde og Marc Bjørkmann (til venstre) på lageret i Randers

Plastark med en høj andel af genbrugsmateriale bruges til at beskytte stål- og metalplader på vej ud til stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müllers kunder.
Sort er det nye grønt – i hvert fald når det handler om de såkaldte kanalplastark, som Danmarks største stål- og teknikgrossist, Lemvigh-Müller, bruger til at beskytte stål- og metalplader mod skader på deres vej ud til kunderne.

Kanalplastarkene har skiftet farve fra rød til sort. Forklaringen er, at arkene, som tidligere bestod af 100 pct. nyproduceret plast, nu er fremstillet af 55-65 pct. genbrugsmateriale. Og da genbrugsmaterialet kan have alle tænkelige farver, er eneste mulighed for at opnå et ensartet slutprodukt at farve det sort.

Mindre belastning af miljøet

Resultatet er mindre miljøbelastning, uden at der er gået på kompromis med kanalplastarkenes beskyttende egenskaber, og det er afgørende for Martin Søndergaard. Som logistikchef hos Lemvigh-Müller har han ansvaret for, at flere end 100.000 forsendelser om året når rettidigt og uskadt frem til kunderne.

”Når vi udskifter en traditionel emballage med en bæredygtig, er det en forudsætning, at den beskytter produkterne tilstrækkelig godt. Men vi holder øje med udviklingen og skifter emballage, hvis det er teknisk muligt og økonomisk forsvarligt. Kanalplastarkene er et eksempel på, at det kan lade sig gøre,” siger Martin Søndergaard.

Høj styrke og lav vægt

Kanalplastarkene har en struktur, som kombinerer høj styrke med lav vægt. De bruges som underlag på de paller, stålpladerne pakkes på, samt som øverste lag og beskytter mod vejr og vind samt mod skader og ridser under transporten. Det er nødvendigt at fremstille arkene i plast, fordi det i modsætning til fx pap ikke opsuger fugt, som kan føre til korrosion på pladerne. Genbrugsmaterialet suppleres med ny plast for at sikre tilstrækkelig styrke og kvalitet.

Alligevel er de nye kanalplastark et godt skridt på bæredygtighedsrejsen, mener Lemvigh-Müllers bæredygtighedschef, Pernille Kiær.

”Når vi udskifter kanalplastarkene til en type med mere genanvendt plast, er det endnu et tiltag på vores bæredygtighedsrejse. Den handler ikke kun om store, forkromede initiativer, men også om mindre tiltag, som opstår ude i vores forretning og er fornuftige, både forretningsmæssigt og miljømæssigt. Det synes jeg, dette tiltag illustrerer rigtig godt,” siger hun.

Reducerer forbruget

Samtidig med skiftet til plast med højere genbrugsandel er tætheden reduceret lidt. Det betyder, at Lemvigh-Müller skærer forbruget af materiale til kanalplastark ned med mere end 12 tons på årsbasis. Dertil kommer en betydelig miljøgevinst i form af 63 pct. reduceret CO2-udledning, 68 pct. reduceret energiforbrug og 79 pct. lavere vandforbrug for genbrugsandelen af plastmaterialet.

Kilde: Lemvigh-Müller

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Emballage | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Emballage | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Emballage | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Emballage | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.