Aarhus Universitet ansætter ny AI-ekspert

Teknologi | 17-11-2021 |

Den nye professor Alexandro Iosifidis er en af landets førende eksperter i kunstig intelligens og maskinlæring, og han kan på Aarhus Universitet fortsætte sin forskning.

Vi er midt i en revolution når det kommer til kunstig intelligens og automation, og det er her at der sker en masse episke og nyskabende omdrejningspunkter som vil gavne hele verden, og menneskeheden på jorden.

Alexandros Iosifidis, som virkelig går i front med at være en af landets førende eksperter i kunstig intelligens, har på trods af sine spæde 37 år, allerede en titel som professor på instituttet for Elektro- og computerteknologi på Aarhus Universitet.

”Maskinlæring og AI er områder i meget stor vækst, og automatiske, intelligente systemer kommer til at spille en langt større rolle i samfundet og vores daglige liv i fremtiden. I vores forskning arbejder vi primært mod nye teknikker og metodikker, der sætter maskiner i stand til at lære endnu bedre og mere selvstændigt, end de kan i dag. Målet er overordnet større automation inden for en meget, meget bred palette af anvendelsesområder,” siger professoren.

Løsning på problemerne

Den kunstige intelligens bliver mere og mere end del af vores hverdag, og den er i konstant udvikling. Det kan til tide lyder meget voldsomt, når man nævner ordet kunstig intelligens, men man skal altså lige huske på at det bestemt ikke er i stil med hvad man F.eks. ser på film, som emmer af “Hollywodske” robotter osv.

”Maskinlæring handler i bund og grund om at analysere data fra specifikke problemer med målet at løse disse problemer ekstremt godt. Og selvom vi er kommet rigtig langt, er kunstig intelligens stadig kun i sin vorden. Vi skal kunne løse maskinlæringsproblemer langt mere effektivt og pålideligt og med langt mindre regnekraft, end vi kan i dag. Det kræver nye teoretiske og metodiske bidrag,” siger Alexandros Iosifidis.

Professoren siger også:

”Maskinlæring benyttes overalt, og vi høster dens fordele hver dag. Det er allerede så godt integreret i vores liv, at vi måske ikke indser dets omfang. Om 5-10-15 år tror jeg, at maskinlæring vil have totalt omstruktureret den måde, vi mennesker tænker og handler. Teknologien vil kunne hjælpe os i stort set alle aspekter af vores liv.”

Lidt om Alexandros Iosifidis

Han er født og opvokset i Grækenland, og har taget sin uddannelse på Democritus University of Thrace, som civilingeniør i computerteknologi, og så har en en Ph.d. i datalogi. Han kom til Danmark i 2017.

Alexandros

Professor Alexandros Iosifidis. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet.

 

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.