Aarhus Airport indfører grønne delebiler

Klima | 06-10-2021 |

Nu kan du snuppe en dele-elbil i Aarhus og køre direkte til flyet i Aarhus Airport. Et nyt samarbejde mellem lufthavnen og GreenMobility giver rejsende en bæredygtig transportmulighed til og fra Aarhus.

GreenMobility

Nu kan du snuppe en dele-elbil i Aarhus og køre direkte til flyet i Aarhus Airport.

Nu kan du være din egen grønne chauffør, når du skal ud at flyve, eller når du vender hjem fra ferie. Et nyt samarbejde mellem GreenMobility og Aarhus Airport gør det muligt at hente eller bestille en bil i Aarhus og køre til lufthavnen uden at skulle tænke på at returnere bilen. Delebilsselskabet, GreenMobility, har i samarbejde med Aarhus Airport etableret et hotspot i lufthavnen, hvor man kan aflevere bilen og sætte opladerstikket i. Dermed kan man gøre en ankommende gæst en tjeneste ved at stille en bil klar til afhentning i lufthavnen. En ekstra bonus er, at man fritager familie og venner for en dobbelttur frem og tilbage for at aflevere eller hente rejsende. Det nye samarbejde glæder lufthavnsdirektør Nicolai Krøyer, som ser en stor fordel i at skabe et naturligt flow mellem de rejsende, som deler elbilerne.

”Tilgængeligheden, infrastrukturen omkring Aarhus Airport og transportforholdene til og fra lufthavnen er et særdeles vigtigt konkurrenceparameter og en væsentlig faktor for lufthavnens vækst. Delebilsmuligheden med grab n’ go gør det ekstra smidigt at komme til og fra lufthavnen. Samtidig matcher det rigtigt godt med Aarhus’ yngre befolkning, som måske ikke har egen bil og foretrækker et grønt alternativ”, siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Aarhus Airport.

Grøn kør-selv-taxi

Den nye ordning gør det muligt at være din egen grønne taxichauffør. Elbilen kan findes på gaden eller forudbestilles til hoveddøren, så den står klar ved den ønskede adresse cirka 20 minutter inden, man skal afsted. GreenMobility kalder denne service for kør-selv-taxi, da den minder om at bestille en hyrevogn. Du skal blot selv stuve kufferterne ind i bilen og tage plads bag rattet.

Bæredygtige løsninger står i stigende grad på dagsordenen hos befolkningen og i det politiske miljø. Den nye grønne transportmulighed til lufthavnen giver mulighed for at bidrage positivt til CO2-regnskabet ved at vælge elbilen frem for benzin- eller dieselbilen.

”Vi ønsker at tilbyde rejsende en bæredygtig transportmulighed til og fra flyet, og vi er meget glade for det nye samarbejde med Aarhus Airport. Der er et stigende behov for en tydelig klimaindsats og bæredygtige løsninger, og delebilsmuligheden tapper direkte ind i den agenda. En sidegevinst er, at vi gerne vil mindske behovet for at eje en privat bil i byen, hvilket vil bidrage til at frigøre mere plads i byerne, hvor trængsel kan være en udfordring”, siger Thomas Heltborg Juul, som er administrerende direktør i GreenMobility.

Ud over at skære ned på CO2-udslippet kan en tur i delebil også spare lidt på rejsebudgettet. En normal taxi-tur til lufthavnen koster rundt regnet 700 kroner, mens en delebilstransport fra Aarhus C til Aarhus Airport kan bookes gennem GreenMobility-appen til cirka 300 kroner, hvilket er inklusiv parkering i lufthavnen. Er man en familie i delebilen, kommer man således af sted for 75 kroner hver, og det er også billigere end offentlig transport.

Turen fra Aarhus C tager omkring 35 minutter til lufthavnen. Der skal elbilen parkeres ved lade-stationerne i lufthavnen, så den står til rådighed for ankommende rejsende eller turister, som skal ind til Aarhus.

Om GreenMobility

GreenMobility tilbyder den moderne byboer enkel, fleksibel og bæredygtig transport i form af elektriske delebybiler, som brugerne har adgang til via GreenMobility appen. Kørslen betales per minut, per time, per dag eller per uge. Flere end 145.000 personer har tilmeldt sig GreenMobility i de otte byer i Europa, som GreenMobility opererer i.
Drevet af globale megatrends ser GreenMobility et hurtigt voksende marked for delebiler i storbyer, der efterspørger grøn transport til sine borgere, så behovet for personbiler mindskes. GreenMobilitys ambition er at være blandt de førende globale udbydere af grønne delebilsløsninger. GreenMobility er noteret på Nasdaq Main Market.

Kontakter

Thomas Heltborg Juul
Administrerende direktør
GreenMobility
Tlf: +45 29 86 99 01
thj@greenmobility.com

Tina Baungaard-Jensen
Kommunikationschef
Aarhus Airport
Tlf: +45 41 28 10 01
tbj@aar.dk

Kilde: Aarhus Airport

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.