Årets start-up virksomhed sender robotter i marken

Teknologi | 28-03-2022 |

Farmdroid vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Start-up. Den enige jury kalder virksomheden, der udvikler markrobotter, den ideelle start-up, der både løser et oplagt problem og fremmer bæredygtighed

FarmdroidAt sætte robotter til at udføre det ellers ensformige arbejde i marken, så travle landmænd får frigivet tid til vigtigere opgaver har vist sig at være en god idé for Farmdroid.

Så god, at virksomheden nu har vundet Start-up-kategorien ved EY Entrepreneur Of the Year 2021.

De bedste danske vækstskabere bliver hvert år hyldet ved et stort show, der denne gang fandt sted i Lokomotivværkstedet i København. Ud over årets hovedvinder bliver der fundet vindere af seks kategorier. En af disse er Start-up, hvor fokus ligger på unge danske virksomheder med et stort potentiale og et stort drive.

Gamechanger for landbruget

Farmdroid har udviklet fuldautomatiske og meget præcise mark-robotter, juryen kaldte en gamechanger for landbruget og travle landmænd.

”De har formået at gøre det til en god forretning at kombinere automation, Co2-neutralitet og rent økologisk landbrug,” lød det fra erhvervsmanden Jan Lehrmann, da han uddelte prisen til en glad René Jannick Jørgensen, der er administrerende direktør hos Farmdroid.

Juryen lagde også vægt på Farmdroids vækst, der bliver kaldt hurtig og sund. Og på trods af virksomhedens unge alder har Farmdroid også fået international opmærksomhed, og her bemærkede juryen, at entrepreneurerne bag både har visioner og ambitioner, der rækker ud over landets grænser.

Ud over Start-up blev der ved EY Entrepreneur Of The Year 2021 uddelt priser i kategorierne Export and Globalization,                              Sustainability, Innovation, Life Sciences og Social Entrepreneurship – Future Impact.

Om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year er Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence, der finder sted i flere end 60 lande. I snart 25 år er danske vækstvirksomheder og de entrepreneurer, der opbygger og driver dem, blevet hyldet ved EY Entrepreneur Of The Year.

Der er i løbet af efteråret 2021 blevet kåret seks regionale vindere, og d. 24. marts blev kategorivinderne samt hovedvinderen udråbt ved et stort show i København. Hovedvinderen deltager i den internationale finale, der finder sted juni 2022 i Monaco.

Kilde: EY Danmark

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Automation | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.