Årets robotvirksomhed bliver snart kåret – Blue Ocean Robotics er med i slutspurten

Teknologi | 10-02-2022 |

Overordentlig mange har nomineret Blue Ocean Robotics som en overbevisende kandidat til at løbe af med sejren i kåringen af Årets Robotvirksomhed 2022. I dag starter afstemningen om, hvilken af de 3 finalister, der får en statuette, når Odense Robotics afslører vinderen 23. marts i år. Blue Ocean Robotics har som international frontløber inden for servicerobotter, leveret på alle kåringens parametre: Ektraordinær vækst, stort engagement i robotklyngen og strategisk lederskab.

BOR

“I en tid med stor mangel på hænder i mange brancher og øget fokus på sundt arbejdsmiljø, oplever vi en stærkt stigende efterspørgsel på robotter til at hjælpe mennesker, og det gælder hele vores palet af servicerobotter, herunder UVD Robots, GoBe Robots og PTR Robots. Vi er meget stolte og beærede over at være blandt finalisterne til Årets Robotvirksomhed 2022 i Danmarks nationale robotklynge Odense Robotics,” fortæller Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

Prisen Årets Robotvirksomhed uddeles af Odense Robotics til en virksomhed, der i 2022, i særlig grad har udmærket sig. I dag inkluderer Odense Robotics klyngen 260 virksomheder, og Blue Ocean Robotics er sammen med to andre danske robotvirksomheder, Universal Robots og Capra Robotics, nomineret til prisen som Årets Robotvirksomhed.

”Vi er meget stolte og beærede over at være blandt finalisterne til Årets Robotvirksomhed 2022 i Danmarks nationale robotklynge Odense Robotics. I en tid med stor mangel på hænder i mange brancher og øget fokus på sundt arbejdsmiljø, oplever vi en stærkt stigende efterspørgsel på robotter til at hjælpe mennesker, og det gælder hele vores palet af servicerobotter, herunder UVD Robots, GoBe Robots og PTR Robots,” fortæller Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

Odense Robotics uddeler på sit årsmøde under den nordiske robotmesse R-22, 23. marts, både prisen for ”Robotics Company of the Year” og en ny pris ”Robotics Startup of the Year”.

Prisbelønnet fynsk frontløber

I forvejen har Blue Ocean Robotics allerede høstet megen anerkendelse og vundet mange priser for sine meritter. I alt har Blue Ocean Robotics modtaget et væld af prestigefyldte priser og kåringer i årenes løb for sin produktinnovation, design, vækst mv. Her er en oversigt:

 • 2022: Blue Ocean Robotics finalist til Årets Robotvirksomhed i Danmark v. Odense Robotics.
 • 2021 iF International Forum Design GmbH, der hvert år siden 1953 har kåret verdens designvindere i sin prisuddeling med deltagere fra 60 lande, hædrede Blue Ocean Robotics’ desinfektionsrobotter UVD Robots som et af verdens 10 mest innovative robotselskaber.
 • 2021: Det internationale analysehus Tracxn udpegede Blue Ocean Robotics blandt Danmarks 2500 teknologi-iværksættere som såkaldt Soonicorn -Top Tech Startup In Denmark To Watch Out For.
 • 2021: Servicerobotkoncernen modtog international anerkendelse i form af prisen for “Best Covid-19 Response” fra Verdict Medical Devices. Den er møntet på UVD Robots og den forskel dets teknologi gør globalt med sine desinfektions-robotter.
  Blue Ocean Robotics og UVD Robots vinder sammen med Odense Universitetshospital en prestigefyldt europæisk robotkåring: euRobotics’ Technology Transfer Award.
 • 2020: UVD Robots og Blue Ocean Robotics udvalgt til at modtage den prestigefyldte Emerging Technology Award inden for feltet robotteknologi, som uddeles afAmerican Society for Mechanical Engineers (ASME), for UVD Robots.
 • 2020: Tech Tour anerkender Blue Ocean Robotics som en af Europas 50 førende super-scale-up virksomheder.
 • 2020: Skift IDEA Awards kårede UVD Robots, et brand ejet af Blue Ocean Robotics, som vinder af kategorien “Leader in Designing Safety”.
 • 2020: Blue Ocean Robotics kåres som Europamester i udvikling og kommercialisering af servicerobotter til professionel anvendelse af det internationalt anerkendte analysehus Frost & Sullivan.
 • 2020: Blue Ocean Robotics med speciale i servicerobotter til de professionelle marked, er netop kåret som en af de 10 mest lovende teknologivirksomheder i Danmark af det internationale analysehus Tracxn og opnår titlen Minicorn.
 • 2020: Organisationen Sustainary, der står bag kåringen af Danmarks mest bæredygtige løsninger, udvalgte Blue Ocean Robotics og UVD Robots, da gruppens CEO, Claus Risager, modtog prisen for Danmarks mest bæredygtige sundhedsløsning ved SDG Tech Awards.
 • 2019: Blue Ocean Robotics blev hyldet for virksomhedens ekstraordinære indsats for at tiltrække, fastholde og udvikle særligt internationale talenter. Virksomheden modtog hæderen til Technology Denmarks årsmøde for Virksomhedspagten, som 30 virksomheder underskrev sidste år med en ambition om netop at tiltrække flere internationale talenter. Blandt de 30 deltagere blev Blue Ocean Robotics fremhævet som topscoreren.
 • 2019: Blue Ocean Robotics vandt en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award – Innovation & Entrepreneurship in Robotics and Automation af IFR/IEEE
 • 2018: Børsen Gazelle
 • 2017: Børsen Gazelle
 • 2016: Bronze ved Startup World Award 2016 ved Automatica i München
 • 2016: “20 Most Promising Robotics Solution Providers 2016” ved CIO Review –  Blue Ocean Robotics.

Kilde: Blue Ocean Robotics

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Automation | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.