Åbning af støtteprogrammet Connecting Europe Facility

Teknologi | 17-01-2022 |

EU-Kommissionen har den 12. januar 2022 åbnet for den første ansøgningsrunde under den digitale del af støtteprogrammet Connecting Europe Facility (CEF-2 Digital), hvor der gives støtte til udrulningen af digital infrastruktur i EU, herunder til 5G. EU-Kommissionen har arrangeret en informationsdag om støttemulighederne den 19. januar 2022.

EU-Kommissionen har afsat i alt 258 mio. EUR til den første ansøgningsrunde, som skal forbedre EU’s digitale infrastrukturer, herunder etableringen og opgradering af gigabitforbindelser og 5G-net.

Frem til 22. marts 2022 kl. 17.00 er det muligt at søge støtte til følgende projekter:

 • 5G-dækning langs transportkorridorer
  Initiativet skal støtte etableringen af 5G-net langs transportkorridorer på tværs af EU for at fremme 5G-dækning af lange sammenhængende transportstrækninger, herunder veje, togstrækninger og søveje.
 • 5G til ’smarte’ lokalsamfund
  Initiativet skal støtte 5G-projekter i lokalsamfund, der bl.a. kan involvere digitalisering af sundhedsydelser eller undervisning m.fl., som har samfundsøkonomisk interesse.
 • Infrastruktur til digitale globale forbindelser (herunder søkabler)
  Initiativet skal støtte forundersøgelser og etablering af bl.a. søkabler både i og mellem EU-medlemslande.
 • Netværk til paneuropæiske cloud-forbund
  Initiativet skal støtte grænseoverskridende infrastruktur, som forbinder eksisterende cloud-infrastrukturer i EU.
  Læs mere om de enkelte typer af projekter i ansøgningsportalen.
  Arbejdsprogrammet for CEF-2 Digital omfatter mere end 1 mia. EUR. i støttemidler for perioden 2021-2023, og der er i alt afsat 2,065 mia. EUR til udrulning af digital infrastruktur under CEF-2 Digital frem til 2027.

Online informationsdag

For mere information om de første ansøgningsrunder og ansøgningsbetingelser kan potentielle ansøgere deltage i en online informationsdag arrangeret af EU-Kommissionen onsdag den 19. januar kl. 9.30-13.30.

Kilde: Energistyrelsen

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Teknologi

Kom og vær en del af det faglige forum, hvor du kan møde et stort netværk, finde produktnyheder, nye løsninger og blive klogere på, hvad […]

Teknologi

Særdeles attraktiv stilling i markedsledende teknologisk førende vækstvirksomhed Som applikations ingeniør hos Beckhoff bliver du en del af den særdeles kompetente tekniske afdeling, der har […]

Teknologi

Maskinstyring ud af boksen: Maskinbyggere kan vinke farvel til eltavler i grå metalskabe. Efter 10 års udviklingsarbejde har Beckhoff konstrueret et modulært system, der fjerner […]

Teknologi

Teknologi | 01-04-2022 |

En række offentlige myndigheder og selskaber starter i dag et forsøg med frisætning af data for el- og fjernvarmeforsyningen af bygninger i Aarhus Kommune. Målet […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.