265 kilometer på grøn energi i den nye Mercedes eVito

Klima | 04-01-2022 |

De elektriske varebiler nyder voksende popularitet blandt alt fra håndværkere til kurerer, og nu melder den nye Mercedes eVito sig på banen med høj komfort, stor lasteevne, mulighed for hurtigladning og en rækkevidde på op til 265 kilometer på en fuld opladning (WLTP). Priserne begynder ved 357.332 kr. plus moms eller ved 2.375 kr. pr. måned plus moms med ServiceLeasing.

De elektriske varebiler er populære som aldrig før, for i takt med at flere og flere danskere skifter den benzin- eller dieseldrevne privatbil ud med et elektrisk alternativ, er flere erhvervsdrivende begyndt at få øjnene op for mulighederne i eldrift på gule nummerplader.

Høj komfort og lave driftsomkostninger er blandt de måske vigtigste årsager til interessen, men også mulighed for gratis parkering i flere større byer gør, at afskeden med forbrændingsmotoren frister. Dertil kommer, at flere kommuner og offentlige instanser i stigende grad foretrækker at benytte leverandører, som benytter elbiler.

Med lanceringen af den opdaterede Mercedes-Benz eVito bliver det elektriske valg nu endnu mere interessant, for den nye elvarebil kører nemlig op til 265 kilometer på en fuld opladning takket være en ny batteripakke med en nettokapacitet på 60 kWh, hvilket svarer til øgning på 70 procent sammenlignet med den tidligere model. Med den valgfrie fartbegrænser til 80 kilometer i timen er rækkevidden helt op til 310 kilometer.

Gennemtestet kvalitet med afgørende opdateringer

Den elektriske drivline leverer fortsat op til 85 kW, svarende til 116 hestekræfter, men som noget nyt er det nu muligt at lade eVito igennem et CCS-stik med en effekt på op til 80 kW. Med maksimal effekt kan batteriet lades fra 10 til 80 procent på ned til 35 minutter, og dermed forlænges rækkevidden nemt i en fart. Samtidig klares en opladning fra fra 0 til 100 procent ved en wallbox omkring 6 timer og 30 minutter, når der lades med 11 kW.

Rekuperationsfunktionen, som opsamler bremseenergi og forlænger bilens rækkevidde, når der bremses, er blevet opdateret. Funktionen kontrolleres fortsat via skiftepaler bag rattet, men den nye funktion DAUTO sikrer nu endnu en endnu mere effektiv og komfortabel fremfærd. Køreprogrammet justerer nemlig automatisk kraften af rekupereringen i realtime på baggrund af data fra bilens aktive sikkerhedssystemer.

Batteripakken er placeret under gulvet og optager således ikke plads i varerummet, der rummer op til 6,6 m3 i den ekstralange version, som måler 5.370 mm og må laste op til 858 kg. Mercedes eVito fås også en version, som måler 5.140 mm og må laste op til 888 kg. Totalvægten for begge modeller er 3.200 kg.

Standardudstyret omfatter detaljer som Active Breake Assist, ATTENTION ASSIST og lyssensor samt 17” hjul, varme i førersædet, multifunktionsrat og CSS-lader op til 50 kW. 80 kW-ladefunktionen er ekstraudstyr.

Den ny Mercedes eVito fås til priser fra 357.332 kr. plus moms eller med Mercedes-Benz ServiceLeasing fra 2.375 kr. pr. måned plus moms med 35.000 kr. i førstegangsydelse.

Kilde: Mercedes-benz

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.