100 eldrevne Volvo-lastbiler indsættes i DFDS europæiske logistik netværk

Klima | 06-10-2021 |

DFDS har afgivet en stor ordre på eldrevne Volvo-lastbiler. Der er tale om en af de hidtil største ordrer på eldrevne lastbiler. At skifte til eldrevne lastbiler er for DFDS et af flere tiltag for at kunne begrænse CO2-udledningen med 45 % i 2030. Den nye flåde af eldrevne Volvo FM-lastbiler vil blive taget i brug på DFDS’ rutenetværk i Europa i løbet af 2022 og 2023.

DFDS

Elektrisk drevet Volvo lastbil

“I DFDS arbejder vi benhårdt på at blive CO2-neutrale, så vi kan tilbyde en bæredygtig leverandørkæde til vores kunder i Europa og Tyrkiet. Elektrificering er et vigtigt element på vejen mod at begrænse vores CO2-aftryk. De eldrevne lastbiler sættes i drift i løbet af 2022 og 2023 som erstatning for almindelige lastbiler”, siger Niklas Andersson, Executive Vice President med ansvar for logistikdivisionen i DFDS.

Den kraftige Volvo FM-lastbil kan køre med op til 44 ton (totalvægt). Udfasningen af de almindelige lastbiler med forbrændingsmotor sker i løbet af 2022 og 2023, og de nye eldrevne lastbiler kan køre op til 300 km på en opladning. Lastbilerne skal bruges til både korte og lange ture i DFDS’ leverandørkæde.

“Lastbilerne er de bedste i denne klasse, og vores chauffører skal nu oplæres i, hvordan lastbilerne skal køres.

DFDS vil gøre brug af Volvos viden om økonomisk kørsel, og det tætte samarbejde bidrager til, at DFDS kan bevare konkurrenceevnen i overgangsfasen”, siger Niklas Andersson.

“Det er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at opnå fossilfri transport, og jeg er meget stolt af det samarbejde, vi har med DFDS. Sammen kan vi nu vise verden, at tunge eldrevne lastbiler allerede i dag er en brugbar løsning. Jeg tror på, at det vil inspirere mange flere kunder til selv at tage det første skridt mod elektrificering”, fremhæver Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Om Volvo Trucks

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til kvalitetsbevidste erhvervskunder og har et bredt produktprogram inden for både små lastbiler og tunge lastbiler. Kunderne serviceres via et verdensomspændende netværk af forhandlere med 2300 serviceværksteder i over 130 lande. Volvo-lastbilerne samles i 13 forskellige lande rundt om i verden. I 2020 blev der leveret ca. 94.000 Volvo-lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Group, der er en af verdens førende producenter af lastbiler, busser, bygge- og anlægsmateriel samt skibs- og industrimotorer. Koncernen tilbyder desuden komplette løsninger inden for finansiering og service. Volvo Trucks bygger sit arbejde på værdierne kvalitet, sikkerhed og omtanke for miljøet.

Kontakt

Nicole Seroff
Director, Head of DFDS Group Communications
Tlf: +45 31 16 28 47
niser@dfds.com

Kilde: DFDS

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.

SENESTE NYT

 
Klima

Klima | 06-04-2022 |

Fonden, som lanceres i april, skal finansiere udviklingen af klimavenlige løsninger til hotelbranchen med målet om at skabe en grønnere fremtid. I forbindelse med lanceringen […]

Klima

Klima | 05-04-2022 |

Klodens klima er ved at krydse den kritiske linje for en temperaturstigning på 1,5 grader. Hvis vi skal undgå de ødelæggende følger af det, skal […]

Klima

Klima | 25-03-2022 |

Meldgaard Miljø vinder EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Sustainability. Juryen fremhæver bl.a. familievirksomhedens bidrag til, at vores samfund og andre virksomheder bliver […]

Klima

Klima | 22-03-2022 |

Hansgrohe gør status over sin bæredygtighedsstrategi på World Water Day 2022. Armatur- og bruseproducenten med hovedkontor i Tysklands Schwarzwald-region har allerede nået nogle af sine […]

ANNONCØRER

close

Modtag vores ugentlige nyhedsbrev, med nyheder og viden fra de brancher og fagområder du selv vælger...

Jeg ønsker nyheder fra disse fagområder:

Vi spammer ikke og du kan altid selv afmelde dig igen!
Se vores privatlivspolitik.